Rocko airsoft

2017\06\20

Cyma Beratta "M92FS"- cm.126

cm_126.jpgHa airsoft pisztolyra gondolunk a többségnek a gázos, blow backes kézifegyverek jutnak eszükbe. Igen széles körben elterjedtek és a modell paletta is meglehetősen bőséges. A pisztolyok másik meghatározó csoportja az elektromos, gearboxos elven működők. Ám realisztikusságuk erőteljesen csonkolt egy GBB pisztolyhoz képest. Az elektromos airsoft pisztolyt AEP-nek nevezik, azaz Automatic Electric Pistol. Ezek nem a 4 ceruza elemmel üzemelő játékok. Ahogy majd látjuk a képeken kisméretű spiáter gearbox, acél fogaskerekkel található benne. A kisméretű gearbox miatt teljesítményük jóval szerényebb (~200fps vs. ~320fps), mint az átlagos GBB (azaz Gas Blow Back) vagy NBB (Non-Blow Back) pisztolyoké és a hop up szerkezetük is eltérő. Ezek miatt a hatásos lőtáv alacsonyabb. A lassan repülő bb elől nagyobb távokon könnyű kitérni (kb. 30-35m), illetve fenn áll a "veszély", hogy az ellenfél nem érzi meg a találatot. Miért szeretik mégis az AEP-eket? Mivel elektromosak, olcsó üzemeltetni. Az akkut fillérekből fel lehet tölteni. GBB pisztolyokhoz képest olcsón beszerezhető. Az elektromos rendszer kevésbé érzékeny a gyártási minőségre és felhasznált anyagokra, ami egy gázos pisztoly esetén fontos a megbízható működés érdekében. 10-15°C alatti hőmérsékletre sem háklis, mint a legtöbb gázos szerkezet. A műfaj alapjait szintén a Tokyo Maruinak köszönhetjük. Kezdetben sokad vonalbeli gyártók készítették. Például Double Eagle USP-je. Majd Cyma is ráállt a dologra és elkezdte "ontani" magából az AEP-eket. Jelen bejegyzés tárgyát a Cyma Beretta formájú pisztolya szolgáltatja. Nézzük milyen ez!

More:

2017\05\22

APS Phantom Extremis MKII

Űr képtelenség?

aps.jpg

Űrkorszakot írnak az APS-nél. Két év megfeszített kutatgatás és fejlesztgetés után meg alkották az Extremis család két tagját. Mark 1 és mark 2 néven. Az előző linken csak úgy repkednek a fantázia nevek és rövidítések. A marketing gépezete igazán kúl színben próbálja feltüntetni a fegyver fícsöreit. Már ami a külsőt illeti. Félig-meddig ázsiai stílusban. Kicsit bohókás, kicsit sok, kicsit béna. A lényeg, hogy egy sci-fi űrhajó ihlette a sok fantázia nevet. Az extremis magyarul képtelenséget jelent. Hogy miért ez lett a neve? Ezt a fantáziádra bízom. 

More:

vélemény teszt betegség betegségek test fém replika megbízható silver belső aeg review m4 megéri belsőségek aps rocko gearbox ebb hopup hop-up hop-up kamra hop-up chamber hopup chamber hop-up unit vélmények fémtest full metal belsőcső full fém extremist

2017\05\15

ForceCore FC-107 avagy E&L AKS74 gen. 1

A legjobb ár/érték arányú full acél AK

fc-107a.jpg

Amióta az E&L második generációra léptette modell palettáját, úgy árat is emelt. Kezdetben sikerült durván alámenni a fő konkurens, az LCT árainak. Amit a piac egyből elkezdett zabálni. Teltek a fórumok és szépen gyarapodott a hívők tábora. Az áremelés következtében hirtelen eltűnt az előny és kb. az LCT mellé került. Sokak sajnálatára. Persze volt itt mindenféle gearbox "fejlesztési" dolog. De ez, ahogy kiderül az előző cikkből nem olyan nagy cucc, mint aminek be lett harangozva. Na, jó! Felhasználói élmény szempontjából egyedül a nagy nyomatékú motor hiányzik.
De! Mi ez itt? ForceCore? Egybe írva? Hát igen. Lengyel marketing. Ez egy matrica gyár. Felvásárol és átcímkéz, mint ahogy azt már sok helyen láttunk az as világában.
Ezek az AK-k az E&L első generációs verziói. "Klasszikus" gearboxszal. De erről majd később.

More:

vélemény teszt test fém replika megbízható acél belső ak airsoft aeg review megéri belsőségek gearbox ak74 hopup hop-up hop-up kamra hop-up chamber hopup chamber hop-up unit vélmények internals fémtest forcecore full acél

2017\05\08

ASP SVU

svu.jpg

ASP azaz Airsoft Pioneer. Bevallásuk szerint egy disztribútor cég, akik bizonyos airsoft javak, földi elosztásával foglalkoznak. Állítólag sikerrel. Az ő disztribúciójuk mellékterméke lett az ASP SVU-A (vagy valami olyasmi).
Egyetlen címkézett produktumok (jelenleg) ez a jószág. A megvalósításért a matrica mögött a Cyma áll. Bár nem vallják be, de a kivitelezés jellegzetesen Cymás jegyeket hordoz. De erről majd később!

More:

vélemény teszt betegség betegségek test fém replika megbízható body belső airsoft review asp megéri belsőségek chamber szétszedés jg gearbox disassembly dragunov hopup hop-up hopup kamra hop-up kamra hop-up chamber hopup chamber hop-up unit vélmények internals cyma fémtest svu svu-a svua airsoft pioneer

2017\05\06

A MASZ-ról

Mi, mit, miért, hogyan? Tények, tévhitek

maszlogo.png

Mi a MASZ?
A Magyar Airsoft Szabályzat rövidítése. Lényege, hogy biztonságos (pl: kötelező a védőszemüveg viselése a rendezvény alatt) és élvezetes airsoft játékok szerveződjenek. Általános biztonsági és viselkedési szabályok gyűjteménye. A MASZ egy olyan minimum szabályzat, amin csak szigorítani lehet (pl: csak mid-cap tár használatát engedélyezi a szervező).
Tiltja az engedményeket. (Pl: a thunder B használatának játék előtt "szavazásra bocsájtása", ha MASZ 2015 szerint került kiírásra a rendezvény. Ugyanis ekkor már nem érvényesülnek a szabályzat követelményei.)

Ez törvény?

More:

játék 2006 rendezvény szabály hogy törvény szabályok év miért gránát hogyan 18 szabályzat 16 éves fps j lézer 2010 ak airsoft softair aeg m4 kik m/s joule 2015 mps gbb masz aep gbbr játszák limitek sinper dmr thunder b hang gránát