Cyma CM.612

cm612.jpgAmikor 500-as sorozat megjelent, a Cyma megteremtette az abszolút belépő kategóriát. A lehető legtöbb törékeny ABS-ből létrehozta azokat az 65-80€ közötti airsoft eszközöket, amik teljes értékű AEG belsővel rendelkeznek. Tehát alkalmasak arra, hogy legolcsóbb keretek között részt vegyünk rendezvényeken, valamint biztosítja a Marui kompatibilitást.
Ennek a sikersztorinak a folyománya a 600-as sorozat. Vajon szerkezetileg sikerült valamit javítani?cm612_1.jpgNos, a helyzet az, hogy a 600-as Cymák egészen más anyagból készültek. A ropi ABS-t felváltotta a szálerősített műanyag. Ez egy hatalmas előrelépés. Ebből az anyagból -igényesebben- a G&G olcsó azaz középkategóriás fegyverei készülnek, melyek árban a full fém Cymákhoz vannak közel.
A 612 stílusa többféle külső kiegészítő replikájából áll:
-URX II integrált irányzékos előagy
-Tango Down Battlegrip
-VLTOR Basic IMod Clubfoot tus
-KAC 600m stílusú hátsóirányzék
-KAC stárorvas
cm612_2.jpgAz 500-ashoz képest minden masszívabb. Látványra és tapintásra is kellemesebb élményt nyújt.cm612_3.jpgA műanyagok felülete sokkal mattabb hatású. Sorjával csak elvétve találkozhatunk.cm612_4.jpgAz összképet a tus ingerküszöbön túli kotyogása rontja.
6 fokozatban állítható, van rajta acél QD szíjakasztópont. Osztott cellás, nundzsaku akkut fogad.cm612_5.jpgMára odáig jutottunk, hogy a low end kategóriába is belefér a valóság imitálása. Alacsony profilos gázblokk és mögötte gázelvezető cső is része a látványnak.cm612_6.jpgAz integrált irányzék a railből hajtható ki. A tüske magassága fix.cm612_7.jpgAz előagy rögzítését igyekeztek a lehető legolcsóbban megúszni. A képen látható egyetlen csavar és csőrögzítő gyűrű előtti furat szolgál erre a feladatra. A megoldás előnye, hogy az előagyat nem lehet rosszul felszerelni.cm612_8.jpgTöbb részből áll az első traktus. A cső kétrészes, ha nem szeretnénk idejekorán lötyögést tapasztalni érdemes gondoskodni a két fél megfelelő összegyógyításáról. Ez amúgy sem egy olyan alkatrész, aminek különösebben szétszedhetőnek kéne lennie.cm612_10.jpgEnnek a képnek akár az összegzés nevet is lehetne adni. Minden kulcsfontosságú alkatrész rajta van, ami egy hipertérugrás az 500-as Cymákhoz képest. Fasza polimer külső, acél(!) szíjakasztó és spiáter tube. Ezek mind kopogós ABS-ből készülnek a kb 15€-val olcsóbb modellen. A tartósság és a minőségérzet ennél többet is megérne.cm612_9.jpgA hop up rendszer gyakorlatilag megegyezik az olcsóbb testvérével. Bár nüansznyi eltérés van a kamra körül, mint például a lenyomókarból kiharapott darab, amire talán valami rugós szerkezet applikálható? Nem tudjuk meg, a képen látható az összes alkatrész, amit gyárilag beleépítettek.
A cső viszont változott és nem a pozitív irányba. Olcsó alu cső a réz helyett.cm612_11.jpgcm612_12.jpgA gearbox a cső színéhez hangolt pirosasra eloxált alu hengert kapott. Valamint a selector plate színe feketéről fehéresre változott. cm612_13.jpgBelül a Cyma új kék hobortú taknyát találjuk sokszor teljesen irreleváns helyeken.cm612_14.jpgAz öntvény maradt az olcsó Cyma modellekbe tervezett. Erősítéssel a tappel plate körül, ami oké, viszont a sarkokból kiindulhat a repedés, mivel azok nincsenek lekerekítve.cm612_15.jpgInnentől pedig teljesen szokványos Cyma alkatrészekkel találjuk szembe magunkat.
-8mm-es acél csapágyak
-szokásos szinterezett acél fogaskerekek
-spiáter cut off lever
-fémtömbös rögzítésű ventillál dugattyúfej
-1 acél fogas dugattyú
-műanyag hengerfej
-o-gyűrű nélküli nóz
-egyedi tappet plate a gearbox erősítése miatt
Rendberakva, 400 alá belőve, ha nem önti el a tulajt a megalománia sokáig rúgható igásló válhat belőle.

Összegzés.

Megváltás a 600-as sorozat az 500-as után. A külső jóval strapabíróbb, ezért nem kérdés, hogy megéri e azt a tizen pár €-s felárat. A full fém, 00-ás sorozat alja kb 40€-val kerül többe. Ebbe belefér a fém test és pár igényesebb belső motyó.
Egy biztos, ez is egy olcsó, belépő kategóriás airsoft eszköz. Ha ésszerűen gondolkozunk, akkor maradjon is így. Addig tökéletes eszköz, amíg az ember el nem kezdni önteni bele a pénzt és mondjuk a külső "fémesítésében" gondolkozik. Ha ez a terv inkább vegyünk egy gyárilag fémet és olyat, ami tetszik. Így nem csak a vágyainknak teszünk eleget, de a pénztárcánkat és (kompatibilitás) idegrendszerünket is kíméljük.pateron.jpgHa számodra is érdekes a blog és úgy gondolod, hogy megéri, hogy havi egy sajtburger árával támogass, sokat segítesz a megjelenő tartalmak készítéséhez.
A patreon támogatók az itteni megjelenés előtt olvashatják a legújabb bejegyzéseket.