LCT PP-19-01

lctpp19.jpgAz LCT folyamatosan pótolgatja a hiányzó réseket az orosz vonalon. A PP-19-0-et ránézésre akár nevezhetjük a ruszki mp5-nek is. Hogy milyen is? Lássuk!Műszakilag aligha fogunk hatalmas újdonságokat találni. Mivel már ránézésre is ordít róla, hogy ez valami AK variáció. Amiből pedig nem egyet láttunk már, főleg LCT-től. A különbség ahogy majd látjuk pár részletmegoldásban lesz, ami legfőképp a tárfészek körüli részét érinti a jószágnak.lctpp19_1.jpgSzokásos dolgok mondhatóak el róla, mint az összes többi LCT-ről. Kívül minden full acél. A "nagy" vetélytárs, E&L-től még mindig igényesebb akár a külsőt, akár a belsőt nézzük (majd).
Ennek megfelelően iszonyatosan masszív makettet birtokolhat, aki benevez egy ilyenre.
A felületek szépen megmunkáltak, a műanyagok pontosan öntöttek. A befizetett összeg látszik a külsőn.lctpp19_2.jpgEgy AK-hoz képest a tárfészek egy tájidegen elem. A műanyagból készült alkatrész csak az egyedi tárakkal kompatibilis. Emiatt a tok kicsivel rövidebb.
A behajtható válltámasz a csőrögzítő stiftre kap rá. Ez egy kissé megváltoztatja a hagyományokat, ugyanis ez a fajta megoldás nem jellemző az LCT-re, mivel csak jelképesen bele van öntve az anyagba a stift profilja.lctpp19_3.jpgFélmegoldás a képen látható gyors-rugócsere a nyilvánvaló ok miatt. Muszáj a gb-t vagy legalább is a seggét kibillentni, hogy az ember hozzáférjen a rugóvezetőhöz. Ehhez pedig sok alkatrészt le kell bontani.lctpp19_4.jpgAz unortodox stift valójában 2 elemből áll és hozzájuk 2 hernyócsavar tartozik. A nagyobbik feladata, hogy a külsőcső a tokba való rögzítse. A kisebbik felel azért, hogy a válltámasz a kiakasztás során ne tépje ki a helyéről a nagyobbik stiftet. És van egy kisebb darab stift, ami pedig dekorációs célokat szolgál. Kissé nyakatekert megoldásra a hop up kamra miatt volt szükség.lctpp19_5.jpgA tok ugyanis rövidebb. A kör kivágáson felül látható egy kis kuki jellegű további kivágás. Ide jön az AK sztenderd hop up kamra szúszkája.lctpp19_6.jpgEhhez némileg módosították a kart.lctpp19_7.jpgTovábbá kapott egy hajlított lemezt, megkönnyítve az csúsztatást.

A belsőségek innentől kezdve a szokásos LCT-s dolgokat hozzák. lctpp19_8.jpgA kamra szokásos jóminőségű műanyag fröccsöntvény. A gumi jól működik, ha a lenyomója helyén van és nem tocsog a kenőananyagtól belül, szintúgy a cső.

Ahogy a képen látható teljesen sztenderd LCT-féle V3 box található benne. Ennek minden elbaltázottságával.lctpp19_9.jpg

lctpp19_10.jpg

lctpp19_11.jpgMivel továbbra is ugyan az a box kerül bele, mint a többi LCT AK variánsba, ezért itt is ugyanazok a hibák vannak. Ahhoz, hogy ez ki legyen gyomlálva, nem kell cserélni semmit. Egyszerűen csak ügyesen újra össze kell rakni a dolgokat.
Főbb hibák:
-a tányérkerék tengelye továbbra is túlméretes, ezért beleszorul a csapágyba.
-a dugattyúfej csapágy továbbra sem forog
-a középső fogaskerékben lehetnek nagyobb 8-as, ami miatt trükkösebb a hézagolás

Összegzés.

Van egy olyan sanda gyanúm, hogy a Vityazt nem kell magyarázni az itthoni közönségnek. Mert vagy ruszki fanatikus és tudja mit akar, vagy csak simán tetszik neki és van rá 320-360€-nyi fabatka a számláján. Etetni a jószágot csak a saját tárjaival lehet, amit 12€ körül osztogatnak. De hát ez a szokásos majom és a banán esete. Egy profibb motor és egy FET elférhetne még benne.
pateron.jpgHa számodra is érdekes a blog és úgy gondolod, hogy megéri, hogy havi egy sajtburger árával támogass, sokat segítesz a megjelenő tartalmak készítésében.
A patreon támogatók az itteni megjelenés előtt olvashatják a legújabb bejegyzéseket.

paypal_me_donate-300x300.png
Vagy, ha nem szeretnéd folyamatosan támogatni a blogot, a paypal-en keresztül alkalmi hozzájárulással is tudsz támogatni.