Specna Arms Helium flat hop

saflat.jpgA Specna elképesztő lendületet kapott, szinte napról napra záporoznak a különféle marketing nevekkel megspékelt világmegváltó tech "újítások". És íme itt a van nesze, FLAT HOP!

Miről is van szó?
A flat hop a hop up megoldások egyik fajtája. A gumi belül sima, nincs benne dudor, ami a bb-vel érintkezik. Helyette egy nagyobb, lapos felületű lenyomó nyomja be gyakorlatilag a gumi palástját. Ezáltal pörgeti meg a bb-t, azaz hop up hatást, fizikásiul Magnus hatást gyárt, magyarabbul, felhajtóerőt termel a forgó gömb.
A rendszer elméleti előnye, hogy a bb nagyobb felületen kerül megperdítésre. Ezek a "trükkös" hop up-ok előnyei leginkább nehéz (0,30+g-os) bogyóknál javítják a célba érés hatékonyságát.saflat_1.jpgA megvalósítás gyártói szempontból olcsó, felhasználói szempontból hát, olyan ócska. Vettek valahonnan a képen látható opálos gumicsöcsöt, és bebaszták a kamrába. Látható, hogy a lenyomókar íves kialakítása finoman szólva sem követi az alkatrész íves kontúrját. Magyarul rosszul fekszik fel. Emiatt az lenyomó önbállósága nem tud érvényesülni.
Ehhez kerítettek egy dudor nélküli, viszonylag sprőd gumit. A piac kéri "tuningot", a gunfire pedig kiszolgálja.