Amoeba Mutant AMM9

mutant.jpgAz ARES-nél ismét húztak egyet a számtalan M4 variánsra. Ez lenne a fenti műszer, a mutáns. De, hogy a dolog ne legyen annyira egyszerű és kompatibilis gyakorlatilag egy rakás alkatrészetm, megoldást kukáztak és helyette valami újat hoztak. Lessünk bele, hogy mégis hogy sikerült ez!

mutant_3.jpgSzóval ismét találkozunk egy full műanyag testű M4 pofájú szörnnyel. A külső helyenként olcsó hatású, de alapvetően szálerősített műanyaból van. A rugalmasság érezhető, de alapvetően egyben van replika. Egyedüli kivétel az előagy, ami alumínium.mutant_1.jpgMeg persze a kezelőszervek és azok, illetve szürke biz-baszok. Kezelőszervekből egyedül a tárakasztó kétoldalas. Minden más a dögunalomig ismert AR platformú dolog.mutant_8.jpgA tárakasztó egész ötletest megoldást hozott. Hogy a tárakasztó balról is kioldható legyen fogták és aláraktak egy kart, aminek a forgáspontja nemes egyszerűséggel egy félkör horony. Okos, egyszerű, elegáns megoldás.mutant_4.jpgA válltámasz alapja egy M4 tube. Ez lényegében csak a vázat adja és minden tartásért és pozícionálásért felelős dolgot a tubera húzott műanyag alkatrész visel. Akár csak a sztenderd M4 megoldásoknál itt is több pozícióban állítható. Az akksi is itt kapott helyet, egy kitekerhető végdugó mögött.mutant_6.jpgA felül futó railt egy kicsit megemelté, majdnem mint egy HK416-nál és beleintegrálták a két másodlagos irányzékot. Lehajtva sem lesz holt rész, használható marad a mindkét irányzék helye bármilyen kiegészítőnek.mutant_2.jpgAz előagy alumínium, M-lok rendszerrel és a tövében 2 QD szíjakasztó ponttal. mutant_5.jpgMaga az előagy is gyors eltávolíthatóságot tartja szemelőtt. Ehhez megnövelték az első stiftet, hogy kézzel könnyen kihúzható legyen.mutant_7.jpg Sőt, ez a replika fő atrakciójához vezető út, a gyors cső csere. Vagyis relatiíve gyorsan cserélhető a külsőcső, belsőcső és a komplett hop up szerkezet. Valamiért ez nagyon beakadt az ARES-nél, de a kérdés, hogy minek? Valójában teljesen értelmetlen. Nem lesz az a felhasználó földön, aki csakúgy cserélgetni fogja a csövet. Persze, brahiból párszor lehet vele menőzni, de aztán van egy telejesen felesleges fícsörünk, ami ráadásul magával hoz egy csomó egyedi alkatrészt. Kapufa. A folyamatot az alábbi ábra szemlélteti:quickchangehg.jpgmutant_19.jpgÉs a valóságban.
mutant_10.jpgA fentiekhez át kellett tervezni az kamra adagolócsövét és ezzel együtt. a tokot is. Régi Marui rendszereket idézi a lowerbe csavarozódó csőcsonk. Egy vitathatatlan előnye van, hogy a tár így biztos, hogy nem rángatja, nincs ráhatással a hop up kamrára.mutant_20.jpgA hop upot és környezetét áthatja egyfajta ARES-féle ócska érzés. Ezzel ellentétben egész korrekt lőképpel rendelkezik a jószág. A lenyomókarba integrálva van egy íves lenyomóprofil. Ezáltal egyáltalán nem kompatibilis semmilyen bolti lenyomóval. A gumi és a cső szabványos, a kamra teljesen egyedi fejlesztés ehhez a rendszerhez.
Igen a gumi szája kicsit csálé. Ez fícsöre az ARES termékeknek.

A gearbox lényegében megegyezik a már látottakkal, amit az AM-003 során láthattunk.

A lényeg, hogy van egy kb egyedi, V2 pofájú bearboxunk, amibe egy EFCS nevű mikrokontrolleres elektronika került. Utóbbi realítve buta az utólagos GATE vagy Jefftron termékeihez képest. A programozásához pedig egy külön eszközt kell beszerezni.mutant_13.jpg

mutant_12.jpg

mutant_14.jpg

mutant_15.jpg

mutant_16.jpg

mutant_17.jpg

mutant_18.jpg

mutant_11.jpg

A meghajtó részt áthatja az ARES-féle igénytelenség. Bár az előzőekhez képest azért van fejlődés. A motor olcsó és nem egy erőgép, de mivel úgyis 11,1-gyel fogják használni a népek, ezért a gb sem fossá pörögni.

Összegzés.

270€ körül mérik ezt a jószágot. Ezért kapunk egy "innovatív" gyors cső cserés rendszert, ami egy közepes ásítással nyugtázunk. Ennyiért még kapunk egy kívül belül manapság igénytelennek számító és sok egyedi alkatrészt tartalmazó replikát. A DE vagy az Arctutus jóval olcsóbban sokkal minőségibb terméket ad. Egyedüli érv e mellett maximum a látványvilág lehet.

 

pateron.jpgHa számodra is érdekes a blog és úgy gondolod, hogy megéri, hogy havi egy sajtburger árával támogass, sokat segítesz a megjelenő tartalmak készítésében.
A patreon támogatók az itteni megjelenés előtt olvashatják a legújabb bejegyzéseket.

paypal_me_donate-300x300.png
Vagy, ha nem szeretnéd folyamatosan támogatni a blogot, a paypal-en keresztül alkalmi hozzájárulással is tudsz támogatni.