Snow Wolf SW-020T

sw020.jpgAz elmúlt 2-3 évben mintha az AUG-ok reneszánszát élnénk. Ugyan Army, APS és a most porondon lévő Snow Wolf, mint újabb szereplők megjelentek a polcokon, de igazából a különböző modellek, ami igazán kiszélesíti a spektrumot. A berobbanás előtt 2 féle modell volt a jellemző, a szereléksínes és a fix optikás. Mostanra pedig elérhető rövid, hosszú még hosszabb csővel, szereléksínnel vagy optikával, és a fent látható alacsony és hosszú sínnel és a gyári vertikális markolatot felváltó raillel. Szóval a legkompaktabb, AUG-féle készülékről lesz most szó. Ráadásul igazán zsebpénz barát verzióban.

130-140€ között mérik ez a jószágot. Ez az abszolút belépő szint felett van egy fokkal. Nem is csoda, hisz egy realtíve olcsó termékeket gyártó kínai vállalkozás a Snow Wolf. Rugós puskákkal törtek be a piacra, melyek nem technológia csúcsát jelentették. A tipikus mindent ki kell benne cserélni kategória. Másik nagy dobásuk az AUG széria, ami már jóval pozitívabb benyomásokat hagyott.sw020t.jpgAz olcsóság nyilván abban is keresendő, hogy a komplett külső műanyag, amibe egy falatnyi spiáter került. A valódi sem készült fémből és ez sem, így költséghatékonyan gyártható ez a modell.
Kézbe véve egész korrekt érzés. A zöld tok kellően merev. Meg merem kockáztatni, hogy minőségérzete pariban van a fentebbi gyártók műanyag tokos termékeivel. A JG-nél és a APS/Army-nál minőségibb termék benyomását kelti.sw020t_2.jpgGyárilag jár hozzá a stubby grip. A klasszikustól eltérően modernebb felhúzókart kapott. sw020t_5.jpgAhogy a legtöbb airsoft replikánál itt is a hüvelykivető nyílás körül található a hop up állító, ez esetben tárcsája. sw020t_3.jpgAz AUG-okra jellemző a kétállású elsütőbillentyű. Félig behúzva 1-es, tovább húzva sorozat érhető el. A kettő közötti átmenetet egy rugós mechanika határolja. Ennek használata megszokást és gyakorlást igényel. Mert simán előfordulhat, hogy csak egyes alkalmával a pillanat hevében véletlenül behúzod sorozatra.sw020t_4.jpgLegalábbis eddig ez volt. A biztosító retesz már nem csak egy on-off kapcsolóként működik. Kapott egy köztes állást, ahol csak az egyes érhető el. A képen ez látható. Míg fentebbin a klasszikus kibiztosít állás látható.sw020t_6.jpgA reteszt szemügyre véve látható, hogy egy köztes v alakú hornyot nyomtak bele, illetve a fehér pötty nél van egy L alakú anyag hiány, ami megakadályozza a tovább húzás lehetőségét.sw020t_7.jpgA felhúzókar kivételével egészen kétkezes a jószág. A valódi a 70-es évek dizájna, ahol még nem volt szó ennyi külső kiegészítőről, amivel karácsonyfává lehet varázsolni bármilyen pukkantót. A modernizálás jegyében a jobb oldalra a tok spiáter részét is ellátták egy rövidebb sínnel, ha az alsó és felső nem lenne elég. sw020t_1.jpgGyakorlatilag pár másodpercen belül főbb egységeire bontható a szerkezet. Gyakorlati haszna a pályán kevés van, de szép valóság imitációs részlet.  sw020t_8.jpgA klasszikus AUG-októl gyakorlatilag ez az alkarész halmaz az eltérés. A tok teteje le lett "vágva", így egy alacsonyabb és hosszabb szereléksínt fogad.

A sínek mindegyike műanyagból van és bár a tok maga masszív ezek azért igazán hajlamosak nyeklére-nyaklásra, csavarodásra. Olcsó hatású ABS-ből vannak és szerencséjük, hogy nincsenek olyan nyúzásnak kitéve, mint pl ha szíjakasztó pontot tennénk rá. (Kivétel az oldalsó sín, mert az alacsony és betonstabilan, nagy csavarokkal rögzül.)

Az új sínek mellett a rövid külsőcső annyira rövid lett, hogy ha gyári lángrejtő helyére mondjuk valamiféle hangtompító imitációt szeretnék, akkor egy toldót is be kell vetni, mert alul és felül kevés a hely a legtöbb ilyen számára.
És itt található a cucc egyik gyenge pontja (és úgy általában az AUG-ok egyik gyengéje), a gyors kioldós külsőcsőnek azért van némi forgós holtjátéka. Mivel erre az alkatrészre van felrakva a markolat, ezért kb forgatni is fogjuk.sw020t_9.jpgA vertikális markolat konzolja újrahasznosításon esett át és egy oda passzoló, főleg fogást biztosító ketyerék számára fenntartott hely lett. Egy szem stift rögzíti megletősen lötyögősen.

sw020t_10.jpgA hop up kamra egy erős közepes műanyag öntvény. Maga a kamra test kialakítása belül egész pontos, a gyári kalsszikus kialakítású gumival teljesen jól tömített.

A rézcső szokás szerint atom mocskos belül, de a marások jó helyre sikerültek.

sw020t_13.jpgTalán bizonyítja a tényt, hogy ez tényeleg egy Snow Wolf termék, hogy a gearboxba bele vannak öntve az SW betűk. A Box fícsöre a gyors rugócsere. Ez amúgy a gyorsasági skála gyorsabbik vége felé van. A hátsó gb tartó műanyag lapot, ki kell hozzá venni.sw020t_12.jpgA rugócserés dolgon kívű más újdonságot nem rejt a meghajtóegység. Sztenderd AUG tipusú V3-at láthatunk, egy baszott nagy biztosítékkal, ami meglehetősen sok helyet foglal az akksi térből. sw020t_11.jpgAz AUG jellemzője, hogy két kapcsolója van. Az egyik a sorozatért, a másik az egyesért felelős. Egy FET-et megköszönt volna, főleg a mai 11,1-gyel hajtott időkben, de az árat figyelembe véve ritka ebben a szegmensben ez a luxus.sw020t_14.jpgGb kenése oké, nincs szarrá nyomva trutyival. sw020t_16.jpgAz egyszerű acél perselyek fixen rögzülnek a spiáteröntvénybe, ami egy nagyon jó hír és jó választás, mert gyakorlatilag elpusztíthatatlen ez a "csapágyazás" fajta.sw020t_15.jpgA belső hozza a kötelező minimum szintet. A rugó legalább egy csapágyazást kapott fejben, örülünk neki. Minőség tekintetében korrekt. Ez az az alap, amit nem kell baszogatni. Egy rendbe rakással sokáig jó szolgálatot fog tenni.
A levegős rész tömtettsége jó volt ebben a példányban.sw020t_17.jpgA motor a szokásos átlag kínai csoda. Manapság a 11,1v-os lipo a menő, így lehet kompenzálni a kisebb feszültség lomhaságát ezekkel az alap motorkkal. Egy FET-et hosszabb távon kérni fog.

Összegzés.

Vannak olyan AEG-ek, amik eleve az olcsó kategóriában vannak. Az AUG kifejezetten ilyen. A műanyag tokozás olcsó gyárthatóvá teszi. A konkurenciát figyelembe véve ez egy korrekt ajánlat. Olcsó, de árához és a többihez képest jó termék, abszolút ajánlható. Külön plusz pont, hogy a biztosító alkalmas arra, hogy sorozat fizikailag le legyen választva az egyestől. Ebben a kezdőbarát árú termékben ez egy nagyon jó fícsör főleg, hogy CQB barát jószágról van szó.
Ez egy korrekt, olcsó AEG, az APS, JG-nél igényesebb külsővel. A belső pedig stabil, így sokig jól szolgálhat.

pateron.jpgHa számodra is érdekes a blog és úgy gondolod, hogy megéri, hogy havi egy sajtburger árával támogass, sokat segítesz a megjelenő tartalmak készítésében.
A patreon támogatók az itteni megjelenés előtt olvashatják a legújabb bejegyzéseket.

paypal_me_donate-300x300.png
Vagy, ha nem szeretnéd folyamatosan támogatni a blogot, a paypal-en keresztül alkalmi hozzájárulással is tudsz támogatni.