Cyma CM.702C

cm702.jpgMinek is nevezzelek rovatunk következő alanya a Cyma CM.702. Az MB01 után ismét egy airsoft "sniper" puskára terelődik a blog fókusza.
A Cyma még csak pár éve lépett be a rugós puskák piacára. Ennek eredményeképpen többféle verzióban képviselteti magát.
A 702 egyfajta M24 replika szeretne lenni. cm702_15.jpgDesszert álom sárgában is megvehető, ha valakinek túl polgári lenne a fekete verzió.
Az agyazás fényes felületű ABS-ből van öntve. Némi rücskös tesztúrázottságot kapott az öntőformától.
Kézben tartva a tok és cső masszívan áll az agyazásban. A válltámaszban lévő állítható hosszúságú végnél tapasztalható némi kotyogás. A nagy (és dobozból "full tunying") rivális az A&K S24-hez képest felüdülés, hogy jóval kisebb tömeggel kell nindzsázni az erdőben. (És itt lényegében ki is fújt az előnye az ár/érték abszolút bajnok S24-gyel szemben.)
cm702_1.jpgA hop up kívülről, egy csúszka segítségével állítható.cm702_5.jpgA tárfészek belülről. A tömeg mellett a másik és egyben utolsó előnye az S24-hez képest, hogy a tárfészek nem az agyazásban csavarozódik, hanem a tokot és külsőcsövet fogja össze.
Így a tár nem akarja kinyomni a belsőségeket az agyazásból. Plusz merevíti a két szerkezeti alkatrész kapcsolatát.cm702_4.jpgA szíjakasztó pontok nagyon gyenge anyagból készültek. Könnyen deformálódnak. Elsősorban nem a szemmel, hanem a rajta átbújtatott dróttal van a baj.
Az első hasonló szemre két feladat bízható. Az egyik, hogy egy ugyanilyen szíj felfogatás alakítjuk ki, a másik, hogy bipodot aggatunk rá. E mellett, a külsőcsövet horgonyozza az agyazáshoz.cm702_2.jpgKülsőre a VSR kompatibilitás jegyeiben reménykedhetünk, ám ez a remény és ezzel a minőségi tuning alkatrészekhez fűzött vágyaink gyorsan elillannak.cm702_3.jpgcm702_9.jpgA tárfészek épp szerkezet merevítő szerepében.cm702_6.jpgA tus hossza ezzel az elmés szerkezettel szabható testre. A nagy, lyuggatott tárcsával állítjuk a hosszt, a kicsivel rákontrázunk. Vagyis kontrázhatnánk, mivel egész vékony, így igencsak markos és ügyes legénynek kell lenni, hogy ne lehessen csak úgy elketerni.cm702_7.jpg2 imbuszfejű csavar és az elöl található bipodszem eltávolításával a szokásos rugóspuska elemekre bontható a cm.702.cm702_8.jpgAz agyazás belülről.cm702_10.jpgA tok felépítésben nagyon hasonlít a VSR-hez. 2 műanyag vezetőgyűrű a hengernek, a rail pedig összefogja a tok kettébontott részét.cm702_14.jpgÉs elérkeztünk az első mély fűben hagyott gereblyéhez. A hop up kamra APS2 kompatibilis.
A gumi kemény, kb 80-as. A lenyomókar egybe van öntve egy H profilos lenyomóval. Egyik oldalról jó, mert nem tud elmozdulni a kartól, a másik oldalról kevésbé, mert az állító csap féloldalas, ezért sok esetben gyárilag balra húz.
Ám a cucc legnagyobb hibája az egész szerkezet minősége, pontosabban annak hiánya. Erre is igaz, hogy várj tőle világmegváltást és akkor nem fogsz csalódni.cm702_11.jpgAz elsütőszerkezet látható a képen. Spiáter házban lakik.cm702_12.jpgA lényegében spiáter belsőségekkel szerelt elsütőszerkezet. Egy ideje már trend, hogy az olcsó kategóriában is, hogy 90°-os az dugattyú akasztó. Ami jóhír, mert így stabilabb kapcsolat.cm702_13.jpgA henger olcsóságokkal van teleszórva.
Aluból van, a végébe spiáterből készült végzárót sajtoltak. Erős rugókat kerülni kell ezzel a kombóval különben záros határidőn belül a kezünkben maradhat a felhúzókar. A henger oldalfalán látszik, hogy a homok és zsír milyen csiszolóanyagként tud működni, a henger és a vezetőgyűrűk közé kerül.

A rugóvezetőt és a hengert a lehető legolcsóbban úszta meg a Cyma (is, mint az összes ilyen olcsó rugós puska gyártó). Sárgás fehér plasztik kalapálja a csillapítás nélküli réz hengerfejet.

Ebben a főkomponensben is a gyártás minősége és felhasznált anyagok gyengesége a legnagyobb probléma.

Összegzés.

Dobozból ez a replikai is a 400 és 500 fps között mozog. Az erő megvan, de nincs értelmes hop up (és minőségi nehéz bb) és minőségi alkatrészek garmadája, amivel uralható lenne ez az erő.

Erre a cuccra is igaz, hogy a végén csak a külső marad, ha az ember belevág/vágat, hogy rendbe vágja.

Alkatrész fronton a japán PDI kínál hozzá kamrát. AEG gumival és csővel feledteti az APS szabványt.

A többi motyót az airsoftpro tudja szolgáltatni.

Vagy Beszerző játékostárs portékái lehetnek megoldások.

Ha többet olvasnál a témáról, akkor ezt ajánlom.

pateron.jpgHa számodra is érdekes a blog és úgy gondolod, hogy megéri, hogy havi egy sajtburger árával támogass, sokat segítesz a megjelenő tartalmak készítéséhez.
A patreon támogatók az itteni megjelenés előtt olvashatják a legújabb bejegyzéseket.