Cyma 2019 Blue Edition és társai - Random tech képek

"Kék kiadás" fantázia névvel került a polcokra nem régiben pár Cyma Mp5 modell.
A kék jelző valóban találó, a belső nagymértékben színt váltott.cyma_blue_3.jpg

Főbb változás a levegős részt található:
-silent jellegű henger- és dugattyúfej, immáron alumíniumból, csapággyal
-full fém fogas dugattyú
Kék lett továbbá a nózi és a tappet plate, amik nem változtak. A nózi nem o-gyűrűs.cyma_blue_2.jpgA színek jól harmonizálnak a kék zsírral, ami még mindig töménytelen mennyiségben van jelen teljesen felesleges helyeken.
A kékség elérte a kapcsolóházat.cyma_blue_1.jpgÉs a selector platet is. A biztosító kimaradt a szórásból.cyma_blue.jpgAmi nem változott az MP5 esetében, az a gearboxház.cyma_blue_4.jpgHogy a ház szeretni fogja e, ahogy az alu fejek kalapálják egymást, a jövő zenéje. Egy biztos, alu-alu kombóval a V2 gearboxház rosszul szokott járni.
Bár, ha fentebbi képen megnézzük a tappet plate-et, látható, hogy szűkebb az elején, mivel ott a gearbox kapott némi plusz anyagot. De már láttuk törni ezt a megoldást.

Érdekes, hogy csak az MP5 variánsoknak vannak blue editionként marketingezve. Holott, az újabb M4 variánsok is ugyanezzel a belsővel kerülnek piacra.cyma_blue_6.jpgEzen a képen látható egy CM.007-ből származó gearboxház, ami megkapta ugyanazt a belsőt, mint az MP5. Viszont a régebbi boxokhoz képest áttervezték az orr részt. Látható, hogy a belső plusz anyagot kívülről is megtoldották pár mm-nyi spiáterrel, valamint a sarkok hatalmas lekerekítéseket kaptak. Örvendetes, hogy foglalkoztak a témával és nem csak úgy belevágták az  alu cuccokat.
Tartósságát ismét csak az idő fogja megmondani. 

A kékítés ugyanakkor nem állt meg a "drágább" modelleknél. Az alant láthat cm.028, azaz a legenda belseje is elkapta ezt színt.cyma_blue_5.jpgEllenben, itt nem beszélhetünk érdemi változásról. Egyszerűen csak fehérről kékre cserélték a műanyag pigmentjeit.