AEP: Pisztoly VS SMG belső -random tech képek

smg_vs_pistol_2_jpg.jpgAz elektromos airsoft jószágok 95%-a a Tokyo Marui által megálmodott platformokra épülnek. Ez alól az AEP-ek sem kivételek.
A fenti képen a két eszköz méretben eltérő, ám műszaki alapjaik közös tőről fakadnak.smg_vs_pistol_4.jpgA képen a felső gearboxház az elektromos pisztolyoké, az alsó az SMG-ké. Akár melyik pisztolyról vagy SMG-ről is legyen szó, mindben rendre ugyan azt a meghajtó egységet találjuk bódétól függetlenül.smg_vs_pistol_3.jpgSzignifikánsan különbözik már ránézésre is a kettő. Jobban szemügyre véve a legeslegfőbb különbség a levegős részben van. Plusz az apró kis biz-baszok, mint cut off lever, tappet stb.smg_vs_pistol.jpgA kép jól szemlélteti a különbséget. A kisebbek a pisztolyok alkatrészei.
Combosabb és nagyobb átmérőjű az SMG rugó. ~300 vs ~200 fps ebben az esetben.
A dugattyú egy foggal hosszabb. Ezért a sector keréken is több van eggyel. A kialakításuk részben eltérő, mivel a megszakítót és az adagoló bütykök mások, hogy passzoljanak a segéd-alkatrészekhez. A többi fogaskerék ugyan az. Persze a dolgok vegyítése a különböző márkák között nem plug & play.smg_vs_pistol_1.jpgKözös méretosztályú a motor, egyedül a tengely hossza különbözik.

A gumi és cső szintén a közös legós dobozból származik. Tovább a lenyomókar fixen öntött H jellegű lenyomót tartalmaz.