Jefftron Processor Unit review + P90 install

jefftronprocessor.jpgA Jefftron mögött egy cseh srác áll, aki 2011 óta foglalkozik AEG-ekbe szánt elektronikákkal. A portfólió a sima, egyszerű FET-től a programozható vezérlésekig terjed. A Jefftronnak sok potenciális riválisa akad a piacon. Létjogosultságuk korrekt ár/érték arányban keresendő és bizonyos esetekben szubjektív szempontok mentén lehetnek szimpatikus a termékek.

Mindegyik AEG elektronikának az alapja egy FET. Ha nem tudod mi az, mire jó, meg egyáltalán minek, ezen a linken megtalálod a szájbarágós írást, a FET FAQ 2.0-t.

Szóval, ha tudjuk mi az a FET, akkor itt a következő lépcső az elektronikák terén. A cucc lényege, hogy kapott egy mikrokonrollert (kis számítógép). Ebbe előre fel vannak programozva bizonyos szituációkban, hogyan kell viselkednie a fegyvernek. Az elsütőbillentyűvel vezérled az újonnan beszerelt agyat, hogy mit csináljon az előre beállított funkciók közül.

Ami most fog következni, az egy általánosan beszerelhető programozható egység, ami egyszerűen a Processor Unit nevet kapta. Ugyanebből a jószágból létezik az Extreme változat, ami nagyobb áramokot bír.
Itt található a használati útmutatója. Kapható vezetékekkel és nélkülük. jefftronprocessor_6.jpgAz áramkör méretét a mellé helyezett kis Tamiya csatlakozó szemlélteti. jefftronprocessor_7.jpgKíváncsiskodó, elektropozitív arcoknak igyekeztem úgy fotózni, hogy az alkatrészek feliratai látszódjanak.jefftronprocessor_1.jpgjefftronprocessor_2.jpgA bekábelezés értelemszerű, mivel a NYÁK-on egyértelműen jelölve van, mit hova kell kötni. 2 akku, 2 motor, 2 jel.jefftronprocessor_3.jpgFelmadzagozva.jefftronprocessor_4.jpgA P90 a két kapcsolója miatt érdekes jószág. Sokszor gondot okoz egyszeri buherálóknál, hogy kéne áthidalni a problémát ha FET-ezésről van szó. A dolog egyszerű a két kapcsoló sorba van kötve. A képen látható pontokba futnak be a jelvezetékek.
Ezek a kapcsolók közös pontjai, innen egy kapcsolóként kezelhető a dolog.jefftronprocessor_5.jpg

Mit tud a Jefftron Processor Unit?
-5-féle verzió a lövéskiváltásra
-ROF szabályzás
-aktív fékezés, állítható, kikapcsolható
-pre-cocking, az a dugattyú mindig a hátsó holtpontról indul, ezáltal gyakorlatilag 0 reakcióidő lassú egyeslövésben
-akku töltöttsége ellenőrzés
-nem igényel külön berendezést a program módok közötti váltás, egyszerűen az elsütőbillentyűről vezérelhető
-lakkozott NYÁK, hogy ellenálljon a nedvességnek

A gyári videó a programozás menetéről:
[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=4mkVNv1hCoM[/embedyt]

Hasonló, de butább és esetlenebb elektronika található a G&G ETU-val felszerelt replikáin, aki arra kíváncsi itt olvashatja.

Ezek a programozható elektronikák jópofa szerkezetek. Kapható belőlük olcsóbb és drágább. A drágábbak jellemzően kifinomultabb eszközökkel érzékelik a környezetüket vagy épp több funkcióval bírnak, esetleg kompaktabb, gearbox specifikus formájuk van. Ahogy a sima FET-ek ezek is megvédik a kapcsolót a szétégéstől, mivel a motorra jutó áram ezekben az eseteben is félvezető kapcsolón át történik.

Szubjektív megítélése a dolognak. Nagyon király tech pornó tud lenni egy ilyen. Biztos élvezettel tekint rá az ember a kezdeti időszakban, amikor még tart az újdonság és funkciók buzerálásának a varázsa. Hosszútávon viszont nem látom azt a hatalmas előnyt, amit egy ilyen ad. Ha már elmúlt a varázs nem hiszem, hogy bárkit is érdekel a burst mód csodálatos világa vagy a pre-cock instant érzésű elsütése. A kevésbé lényeges opcióknak lehet hosszabb távon valódi jelentősége, mint például az akku töltöttség monitorozása.

pateron.jpgHa számodra is érdekes a blog és úgy gondolod, hogy megéri, hogy havi egy sajtburger árával támogass, sokat segítesz a megjelenő tartalmak készítéséhez.
A patreon támogatók az itteni megjelenés előtt olvashatják a legújabb bejegyzéseket.