WELL R4

wellr4_17.jpgAz AEP-ek családjának tagja a WELL MP7. Természetesen Marui klón és jó rég óta a piacon van. 3 modell uralja az AEP SMG piacot, ez, a JG MAC M10 és JG Scorpion Vz61.
Aki olvasta a MAC review-t, tudja, hogy milyen kompromisszumokkal jár egy ilyen elektromos géppisztoly. 200fps körül tud, így hatékonyan csak rövid távokon lehet használni.wellr4.jpg Az eszköz pici, szinte elvész az ember kezei között.wellr4_2.jpgKihúzható a válltámasz és a kényelmes fogásról vertikális markolat gondoskodik.wellr4_3.jpgA kezelőszervek mind kétoldalasok. wellr4_1.jpgA válltámaszt a felső csavar mögötti retesz oldásával lehet kihúzni vagy betolni. A hossza nem állítható vagy tökig ki van húzva vagy teljesen be van tolva.wellr4_6.jpgA hop up-hoz a hüvelykivetőnyíláson keresztül férünk hozzá. A tok végén található felhúzókarral lehet hátrahúzni.wellr4_4.jpgA gyári akku a cucc orrába foglal helyet. A gombot megnyomva lehet levenni az elejét.wellr4_5.jpgSzabványos AEP SMG akku megy bele, mint a másik két platformtársába. A pisztolyok akkuja kisebb és nem jó bele. De amúgy sem érdemes kínlódni a gyári akkuval. Érdemes egyből lipóban gondolkozni. 8-950mAh-s, 7,4-es kistéglákat elnyel, csak ki kell alakítani a csatlakozót.wellr4_7.jpgAz irányzékok fel és lehajtott állásban is használhatók. Lehajtva pisztoly stílusú, fehérrel kihúzott nagyméretű nézőkével és tüskével áll rendelkezésünkre.wellr4_8.jpgFelhajtva finomabban célzást tesz lehetővé. Így mind a 4 irányba állítható. Nyilván egy airsoft fegyver esetében ez csak egy a valóságot szimuláló részlet. Valódi gyakorlati haszna kevés van.wellr4_9.jpgA tok két félből áll és szendvics szerűen tartja a belsőt. Hátul a gearbox, előtte a hop up kamra, majd az elsütőszerkezet tartalmazza az elektromos és megszakításért felelős részeket.wellr4_12.jpgA vezérlés agya. A fogasíves cuccot forgatja a tűzváltókar. Felbillenti a fent egy csavarral rögzített egyeslövés alkatrészt a sorozatért, vagy elzárja az elsütőbillentyű útját, így lesz biztosítva.
Ebben az egységben található a kapcsoló és a speciális akkuhoz kitalált spec csatlakozó.wellr4_11.jpgA hop up gumi és cső szabványos a többi AEP SMG-vel. A csere gumi nehézkesen beszerezhető és arányaiban drága.
Gyárilag iszonyat mennyiségű zsírban tocsog az egész. Egy alapos zsírtalanítás ráfér.wellr4_10.jpgWell módra látható a meghajtó egység.wellr4_13.jpgBiztosra mentek, igyekeztek a lehető legtöbb kenőanyagok belezsúfolni.wellr4_14.jpgAz gbház öntvénye rendben van, azonban a sarkok kívánják a rádiusozást.wellr4_15.jpgA JG-hez képest a műanyag alkatrészek igénytelenebbek. De az alkatrészek összhangja sokkal jobb. Már csak azért is mert nincsenek oly ordító szorulások benne, mint a JG-ben.

Acél a sectorkerék, ami a JG-ben spiáter.
A 8 perselyből 7 készült műanyagból és 1 acélból. Ez a tányérkerék alá került gyárilag.
A levegős rész nem egy világbajnok tömítettség terén.
Érdekes megoldás, hogy a visszaforgásgátló beakadó része műanyagból van. Nem feltétlenül probléma, feladatát ellátja.wellr4_16.jpgA motor akárcsak a JG-ben itt is jóval combosabb, mint mondjuk egy AEP pisztolyban.

Összegzés.

Jópofa szerszám a WELL R4. Ergonómiailag kényelmes és kézreálló szerkezet. Két verzióban kapható, a most bemutatott műanyag tokos és van belőle fémtesttel szerelt verzió. Legnagyobb hátránya, hogy nagyságrendekkel gyengébb, mint egy AEG, ezért főleg épületben van rövid távokon lévő célok leküzdésére alkalmas.
Nehezíti a tartását, hogy ritka vagy sok internet túrás árán beszerezhetőek ehhez is -akár csak a többi AEP-hez- az alkatrészek.

A külső rendben van. Kellemesen masszív, viszont nem szabad vele állatmódjára bánni. Ahogy az összes többi airsoft termékben itt is érvényes, hogy használatbavétel előtt érdemes a külsőben lévő csavarokat menterögzítőzni. Az anyagok egy ilyen cucc esetében nem túl erősek, érdemes óvatosan agyontépni a kötőelemeket.

A bele jobb, mint a JG riválisáé. Egy lipo akkuval a gyári hulladék akku okozta döglött érzéstől megszabadulhatunk.

pateron.jpgHa számodra is érdekes a blog és úgy gondolod, hogy megéri, hogy havi egy sajtburger árával támogass, sokat segítesz a megjelenő tartalmak készítéséhez.
A patreon támogatók az itteni megjelenés előtt olvashatják a legújabb bejegyzéseket.