E&C EC-702 M16A3/M203

ec702.jpgHallottál már az E&C-ről? Na és Specna Arms-ról? Erőteljes a gyanú, hogy két márkanév mögött ugyanaz a kínai gyártó áll. Az airsoftban bevett szokás más termékeit átbrendelni. Mivel az E&C márkanév alatt jóval több helyen lehet találkozni ezen termékekkel, így adja magát a dolog, hogy ez lehet az elsődleges név, ami mögött fut a gyár.
Hogy az azonosság tetten érhető legyen, érdemes megnézni a Specna SA-H szériáját, hogy észrevegyük, ugyanaz a gearbox és ugyanaz hop up található bennük. Egy az egyben ugyanazok a műszaki megoldások találhatóak mindkét termékben. Leszámítva a gyors rugócserét, de ha végig böngésszük a "Specna" termékeit, látható, hogy rugalmasan tudja változtatni a specifikációt a gyár.
No, de ugorjunk neki az E&C-nek!

ec702_17.jpgA termék meglehetősen attraktív, hiszen egy M16A3-ról van szó, telepi nyelven hosszú M4. Ám önmagában egy M16 nem egy nagy durranás, a brutalista építészetet a csőre szerelt M203 adja, amihez mellékelték a hozzá illő előagyat és irányzékot. 
Mára ez egy klasszikus felállás. Nincsenek railek, hiperkönnyű diszkós előagyak moddal, lokkal vagy 8-féleképpen variálható felhúzókar és elsütőbillentyű, minden fekete, nincs szivárvány elox. Ez itt maga a nyers 80-as évek. ec702_1.jpg
Ahogy már a fentebbi hosszú mondatból kiderült, az alap kezelőszerveket láthatjuk. Az upper és a lower között tapasztalható némi kotyogás. 
A keresztfejű csavar nem túl szép és autentikus a hordfogantyún.ec702_3.jpgA bolt catch működik, hogy zavartalanul játszhassunk a hop uppal.
Az airsoft pro megirigyelte a gunfire-t, így ők is készítettek hologramos matricát. Igaz, egyedi sorszám marketing nélkül.ec702_4.jpgKétségtelenül a legérdekesebb részlete a külsőnek az csőre szerelt gránátvető.ec702_2.jpgAz előagyat, a deltaring hátrahúzásával lehet eltávolítani.ec702_6.jpgVan kamugázcső, valamint a realisztikussághoz hozzájárul a külsőcső kialakítása. 
Az M203-at elöl egy hajlított lemez fogja két csavarral.ec702_7.jpgHátul pedig a deltaringbe kapaszkodik. Egyrészt belül a karimás rész, a pozícionálásért pedig egy az anyagába öntött csap gondoskodik, ami beakad a fogakba. ec702_5.jpgA válltámasz kellemesen matt felületű és jellegéből fakadóan hatalmas hely áll rendelkezésre az akkunak.ec702_10.jpgA rögzítést egy hatalmas csavarral oldották meg, ami hosszában átfogja.
Érdekes a toldó a vezetékelésben. Erre gyártás szempontjából lehetett szükség. Az eredeti hossz a tube-os M4-ekhez passzol, ami vélhetőleg az eladások gerincét alkotják. Ezzel a 2ft-os toldóval oldották meg, hogy ne kelljen külön vezetékeléssel gb-t gyártani.

A történet innentől kezdve ugyan az, mint a:
-Specna Arms SA-H03 & SA-H05 avagy HK416
-Specna Arms SA-B02
esetében.
Referenciaként itt vannak ennek a konkrét példánynak a belsőségei. Látható, hogy a gyors rugócsere az egyetlen különbség.ec702_9.jpgec702_13.jpgec702_12.jpgec702_14.jpg

ec702_15.jpg

ec702_16.jpg

ec702_11.jpg

Összegzés.

Az E&C hozza mind azt, amit a Specna Arms. A külső, belső alapján nehéz nem ugyanarra a gyártóra gondolni. Így hát gyanús is lenne, ha nem hoznák ugyanazt a színvonalat:
A külső oké, a belső fapados.

Az airsoftpro jelenleg 228€-ért méri ezt a jószágot. A gunfire-ön épp nincs az SA-G02 nevű termék, amit ugyan ez, plusz a gyors rugócsere, amire szép felárat számítanak fel. Náluk ez a termék 278€-t kóstál. Ez 50€-nyi plusz, ami 16e ft körül van. 

pateron.jpgHa számodra is érdekes a blog és úgy gondolod, hogy megéri, hogy havi egy sajtburger árával támogass, sokat segítesz a megjelenő tartalmak készítéséhez.
A patreon támogatók az itteni megjelenés előtt olvashatják a legújabb bejegyzéseket.