V2 gearbox kapcsolóhatároló törés

A kettes gearboxnek két neuralgikus pontja van. Az egyik a közismert és a kezdőket hatásos riogató szer az orr törése amiről itt és itt emlékeztem meg.

A másik az alábbi képen látható. Ha kerültél már olyan helyzetbe, hogy egyik pillanatban lőtt a fegyvered a másikban hirtelen se kép, se hang, a lehetséges hibák között szerepelhet a kapcsolóhatároló törése.
Ez a kis nyúlvány akadályozza meg, hogy egyes lövés után szétugorjon a kapcsoló. Amikor a cut off lever leemeli az elsütő billentyűről a kapcsolókést, a rugó ennek rántja neki. Mivel spiáterből van, ezért előfordulhat, hogy letörik. Ilyenkor megy a bosszankodás és a hibakeresés. Enélkül összerakva sorozatban semmilyen probléma nem lesz. Azonban, amikor az első egyeslövés lesz az utolsó, ha nincs meg a nyúlvány.
A G&P gondoskodott róla, hogy ne történhessen meg. Az ő boxaikban gyárilag egy "csavar" van.kapcsolo_hatarolo_1.jpg

Nem kell új gearboxház. A probléma megoldása, nem nehéz. Elegendő kifúrni a helyét és egy 3-as hernyócsavart belerakni. Soha többé nem kell félni attól, hogy a probléma újra előfordul. A csavar kizárt, hogy kitörjön a helyéről.

pateron.jpgHa számodra is érdekes a blog és úgy gondolod, hogy megéri, hogy havi egy sajtburger árával támogass, sokat segítesz a megjelenő tartalmak készítéséhez.
A patreon támogatók az itteni megjelenés előtt olvashatják a legújabb bejegyzéseket.